تحصیل در دانشگاه آزاد

تحصیل در دانشگاه آزاد

احتمالا تا به حال درباره ی تحصیل در دانشگاه آزاد موضوعاتی شنیده باشید. یکی از بزرگترین دارایی های هر انسان شنیدهایش می باشد.

شنیده هایی که مبنای درستی یا نادرستی آن ها تا زمانی که در دست بررسی قرار نگیرد تعیین نمی شود. یکی از این شنیده ها مربوط به دانشگاه هایی است که ما میتوانیم در آن ها به تحصیل بپردازیم.

دانشگاه سراسری، آزاد، پیام نور، علمی و کاربردی و… مجموع دانشگاه هایی می باشد که به نوعی ما قادر هستیم که در ان ها تحصیل کنیم.

موضوع بحث امروز ما دانشگاه های آزاد اسلامی هستند.اکثر ما درباره‌ی دانشگاه ازاد مطالب زیادی را شنیده ایم و چه بسا این مطالب حاوی اخبار های درستی نباشد.

غالبا دیدگاه ها نسبت به دانشگاه های سراسری خوش بینانه تر و گاها با حس رضایت بیشتری همراه است و طبیعتا متقاضیان بیشتری را به سوی خود جذب میکند اما قبول شدن یا نشدن در آن صرفا به آینده ی شغلی خوب،درامد زیاد و سواد کافی وابسته نیست (نمیگیم مهم نیست یا تاثیر نداره، ولی میگیم که به طور قطع وابسته نیست) و چه بسا بدانید که تمامی این ها وابسته است به خود فرد، تلاشش در رشته‌ی مورد نظر و هدفی است که پیش رو دارد.

امروز می خواهیم کمی درباره‌ی دانشگاه آزاد حرف بزنیم و مزایا و معایب آن را برسی کنیم و باور های غلط را از بین ببریم.

مزایای دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد اسلامی غریب به ۳۶ سال است که فعالیت آموزشی خود را شروع کرده است و تا به امروز افتخارات زیادی را در زمینه‌ های ورزشی و تحقیقاتی به دست اورده است.

امکانات رفاهی و تفریحی (سالن های ورزشی،ازمایشگاه ها و کارگاه های اموزشی)، ساختمان های تازه ساز و مدرن وغذا های باکیفیت، نمونه هایی از نقاط قوت این دانشگاه می باشد.

از جنبه‌ی تدریس بسیاری از اساتید دروس تخصصی با اساتید دانشگاه های سراسری مشترک هستند و دروس یکسانی به دانشجویان ارائه می دهند.

جالب توجه است که به دلیل تنوع انتخاب رشته در دانشگاه های آزاد در سال های اخیر ظرفیت پذیرش دانشجو بشدت افزایش پیدا کرده است.همین عامل باعث جذب اساتید جوان و تازه فارغ التحصیل شده است.

این درحالی است که این امر باعث به وجود امدن فضای صمیمی و عملی خوبی در بین دانشجویان و اساتید شده است که در پی آن منجر به موفقیت هایی در مسابقات پژوهشی، جشنواره های خوارزمی و رباتیک و کسب رتبه های برتر در مسابقات ورزشی شده است.

پرداخت شهریه از سوی دانشجویان بر کیفیت و کمیت و شرایط تحصیلی و امکانات رفاهی آن ها در طول تحصیل تاثیر به سزایی می‌گذارد.

یکی دیگر از مزایای دانشگاه آزاد بالا بودن تعداد دانشگاه های تازه تاسیس می باشد، این امر باعث شده که افراد حتی در مناطق محروم توانایی و شرایط کسب علم را داشته باشند و چه بسا به وسیله ی ان به مراتب بالاتری دست پیدا کنند.

یکی دیگر از مزایای دانشگاه آزاد این است که همچون دانشگاه های دولتی،اساتید موظف هستند که دروس را به طور کامل تدریس کنند.

دانشگاه آزاد برای چه افرادی مناسب است ؟

 تحصیل در دانشگاه های آزاد برای افراد شاغلی که به دنبال کسب مدارک علمی و افزایش مهارت هستند میتواند یک انتخاب عالی باشد.

برای دانش اموزان باهوش و مستعدی که به دلیل وجود استرس نتوانستند در کنکور موفق شوند،برای افرادی که به هر دلیلی قادر نبودند در کنکور شرکت کنند و یا دانش اموزانی که زمان کافی برای مطالعه‌ی دروس در دوران کنکور نداشتند، بهترین انتخاب دانشگاه ازاد است.

هزینه و شهریه‌ی دانشگاه ازاد

شهریه های پرداخت شده از سوی دانشجویان در این مراکز نسبت به بقیه‌ی دانشگاه ها بالاتر است.

هزینه تحصیل در این دانشگاه شامل دو شهریه‌ی ثابت و متغیر است.

شهریه ی ثابت

شهریه‌ی ثابت با توجه به سال ورود دانشجو تعیین شده و تا اخرین سال تحصیل همان مقدار ثابت می باشد.

شهریه ی متغیر

شهریه ‌ی متغیر با توجه به نوع دروس، تعداد واحد، عملی یا تئوری بودن آن واحد درسی، می تواند تغییر پیدا کند و علاوه بر این سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته باشد.

شهریه‌ی افرادی که با کنکور یا بدون کنکور وارد این مرکز اموزشی شده اند هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد، و شما برای اگاهی از شهریه‌ی پرداختی در رشته‌ی مورد نظر باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید.

مدرک دانشگاه آزاد

مدرک دانشجویانی که در رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد تحصیل می کنند با دانشجویانی که با کنکور وارد این دانشگاه شده اند،هیچ تفاوتی ندارد و تنها تفاوت انها در نداشتن حق انتقالی و میهمان بودن در واحدهای دیگر دانشگاه ازاد(شهر های دیگر )می باشد.

اعتبار علمی

به دلیل افزایش میزان جذب دانشجو و تاسیس مراکز زیاد، متاسفانه اعتبار اساتید و سطح علمی این مراکز دچار بحران شده است.

پس اگر به دنبال تحصیل در دانشگاه های ازاد می باشید، پیشنهاد ما این است که واحد های معتبر این دانشگاه را انتخاب نمایید و خود در کنار تحصیل به کسب دانش در حیطه‌ی درسی خود بپردازید.

دیگر شرایط

همانطور که میدانید علاوه به نحوه تدریس، موقعیت مکانی، امکانات و اساتید، عامل دیگری وجود دارد که بر کیفیت یک مکان اموزشی تاثیر به سزایی دارد و آن همان دانشجو است.

دانشجویان در این دانشگاه به دلایل مختلف (دیدگاه انها نسبت به تحصیل، هدفی که دارند و بسیاری عوامل دیگر) میل و رغبت زیادی برای اموزش دروس ندارند و به همین دلیل در این دانشگاه شرایط رقابتی کمتری نسبت به دانشجویان دولتی حاکم است.

البته این موضوع برای دانشجویان رشته های پرطرفدار مانند رشته های گروه پزشکی و پیراپزشکی و همچنین دانشجویان دانشگاه های پرطرفدار چندان صادق نیست و رقابت دانشجویان و سخت گیری اساتید در این موارد بسیار بالاست.

موفقیت و تحصیل در دانشگاه های ازاد،تماما به امکانات، شرایط، علایق، استعدادهای شما و بسیاری موارد دیگر در زندگی شما وابسته است.

چه بسیار دانشجوهایی که در دانشگاه آزاد تحصیل کرده اند و الان جز نابغه های رشته‌ی خود به حساب می آیند و به موفقیت های والایی رسیده اند و چه بسیار دانشجویان سراسری که صرفا با گرفتن مدرک تحصیلی به موقعیت خاصی نرسیده اند.

در نهایت تمامی این ها وابسته به هدف، استعداد و علاقه‌ی شما رقم خواهد خورد و نوع دانشگاه صرفا تاثیر به سزایی در ان نخواهد داشت.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.