مشاور کنکور ضروری یا بی اهمیت

آیا مشاور کنکور لازم است؟

 

 

آیا داشتن مشاور کنکور الزامی است؟

اغلب داوطلبان کنکور طی سال منتهی به آزمون سراسری به دلیل هیجانات و وسواس هایی که به خرج می دهند سوالات متعددی در زمینه های مرتبط با کنکور می پرسند یکی از این سوالات که اغلب به دغدغه اصلی آن ها تبدیل شده در زمینه کمک گرفتن از مشاور کنکور است!!!

 

آیا بدون مشاور کنکور نمی توان موفق شد؟

شاید تا به حال شنیده باشید که بعضی از افراد و همچنین برخی موسسات باور های غلطی را به داوطلبن در این زمینه القا می کنند از جمله این که (در صورت نداشتن مشاور کنکور احتمال موفقیت شما بسیار ضعیف است یا این که اگر با فلان مشاور کار کنید قبولی شما تضمینی است و… ) تمام این حرف ها بی ارزش و غیر واقعی است.

به عنوان مثال در باور اول باید بگوییم که هر شخص به تنهایی در صورت داشتن پشتکار و تلاش می تواند موفق شود و در تاریخ هم کم نبودند افرادی که به تنهایی و با تکیه برخود، کارهای بسیار بزرگی انجام داده اند و به موفقیت رسیده اند و در رابطه با باور دوم هم توجه داشته باشید که مشاور قرار نیست اصطلاحا معجزه ای برای موفقیت شما انجام دهد.

در واقع اول و اخر، این میزان تلاش شماست که ضامن موفقیت است نه برنامه ای که مشاور در اختیارتان قرار می دهد پس برنامه و مشاور کنکور بدون تلاش بی نتیجه است چه بسا افرادی با داشتن مشاوران معروف و کار بلد در رقابت کنکور ناکام مانده اند و در مقابل افرادی هم بودند که بدون داشتن مشاور و در کم ترین امکانات دست از تلاش نکشیده اند و در پایان به نتیجه دلخواه رسیدند.(البته این گفته ها از اهمیت کمک های بسزایی که مشاوران کنکور می توانند به شما کنند، کم نخواهد کرد.)

مزایای یک مشاور کنکور خوب چیست؟

✅برای آگاهی بیشتر افرادی که در زمینه انتخاب مشاور کنکور دو دل هستند باید بگوییم که شما قبل از هرچیز ابتدا باید با وظایف و مزایای کار با مشاور آشنایی داشته باشید و بدانید حضور مشاور کنکور چه کمکی می تواند به شما کند که در زیر به برخی از آن می پردازیم:

برنامه ریزی صحیح

داوطلبان اغلب در زمینه نوشتن برنامه ی استانداردی که در برگیرنده تمام مباحث و دروس، زمان مرور و تست زنی باشد دچار مشکل می شوند از طرفی خود این برنامه ریزی وقت زیادی را از داوطلب می گیرد در این زمینه حضور یک مشاور کنکور خوب می تواند به شما کمک کند و دیگر نگرانی در خصوص از قلم افتادن مباحث و کمبود وقت نداشته باشید.

در واقع مشاور کنکور زمان مخصوص تست زنی، مرور، استراحت و مطالعه را در برنامه مشخص می کند و به درس خواندن شما نظم می دهد.

کاهش استرس

شاید بتوان گفت که مهم ترین وظیفه یک مشاور کنکور ارامش بخشیدن به داوطلب و کاهش استرس او است.

چرا که دانش اموز وقتی به این موضوع پی می برد که هر زمان با مشکلی رو به رو شود و سوالی داشته باشد، می تواند با مشاور خود درمیان بگذارد و از او در حل آن کمک گیرد از استرس و نگرانی اش کاسته می شود.

از طرف دیگر یکی از عوامل استرس و ناامیدی داوطلبین در عقب ماندن از برنامه درسی است و یا این که تا پایان سال منتهی به کنکور درسی را به پایان نرسانند و یا با کمبود زمان روبه رو شوند. که در این زمینه با توجه به این که مشاور کنکور تمام این موضوعات را زیر نظر دارد و در برنامه ها آن ها را رعایت می کند و می تواند این اضطراب را از داوطلب دور کند که با ارامش و تمرکز به درس خواندن بپردازد.

اگاهی داشتن به پیش نیاز های درس

یکی از موضوعات مهم برای شروع مطالعه کنکور، اگاهی به پیش نیاز های هر فصل و مبحث است که در صورت رعایت نکردن آن امکان دارد که نتیجه کافی را از مطالعه و تلاش خود نگیرید.

کم تر داوطلبی است که در ابتدای کار با این موضوعات آشنایی داشته باشد اما یک مشاور به دلیل تجربه هایی که دارد اطلاع کافی از موارد زیر دارد:

1)شیوه طرح سوالات کنکور

2)این که اغلب چه فصل هایی باهم ترکیب می شوند.

3)قبل از مطالعه یک فصل نیاز است که چه مطالبی را مطالعه کرده باشید.

4) چه فصل های باهم مرتبط هستند که باید پشت سرهم خوانده شوند.

به طور مثال برای درس زیست، اغلب مشاوران آن را به چند قسمت جانوری _گیاهی _انسانی _ژنتیک تقسیم می کنند و فصل های مربوط به هرکدام از این قسمت ها را پشت سر هم در برنامه شما قرار می دهند که این روش سبب افزایش بازدهی مطالعه شما می شود.

 

رعایت پیش نیاز ها

 

در رعایت پیش نیاز ها هم باید بگوییم که مشاوران با این مورد نیز آشنایی کامل را دارند و در برنامه های شما به آن توجه می کنند(به عنوان نمونه مبحث انتگرال را پس از مطالعه پیش نیاز های آن که مشتق و کاربرد مشتق هستند قرار می دهند). زیرا مشاوران کنکور این اطلاعات را طی تجربه و علم خود کسب کرده و رعایت این پیش نیازها برای داوطلب کنکور به تنهایی ممکن است مشکل باشد.
⚠توجه داشته باشید که این مورد در سایر درس ها و مباحث نیز صدق می کند.

نظارت و کنترل درسی

مشاور کنکور با برنامه های کوتاه مدتی که در اختیار دانش آموزقرار می دهد در بازه های زمانی کوتاه با دانش اموز در ارتباط است که این سبب می شود داوطلب با دقت بیشتری به برنامه عمل کند و در انجام وظایفی که به او داده می شود کوتاهی نکند زیرا اطمینان دارد که مشاورش او را زیر نظر دارد و او وظیفه دارد در هر بار که با مشاور ملاقات دارد گزارش کار خود را به او ارائه دهد.

یک مشاور کنکور باید در جریان تک تک شرایط دانش آموز قرار گیرد و مطابق با آن برنامه لازم را به او بدهد و گزارش برنامه را تحویل گیرد.

ایجاد روحیه و انگیزه

در طول سال برای داوطلبین کنکور بسیار پیش می آید که احساس خستگی کنند یا این که از نتایج خود ناراضی شوند و امید به موفقیت را از دست دهند این بی انگیزگی و ناامیدی برای همه ی داوطلبین اتفاق می افتد.

حتی رتبه های برتر کنکور نیز بار ها بیان کرده اند که چندین و چند بار طی سال منتهی به کنکور دچار ناامیدی شده اند و امید به موفقیت را دست داده اند.

این شرایط با وجود اینکه امری طبیعی بین تمام داوطلبین کنکور است اما ادامه یافتن آن سبب از بین رفتن انگیزه می شود و باعث می شود داوطلب به طور کلی دست از تلاش بکشد. در این مورد هم مشاور وظیفه دارد با ارائه راهکار های مناسب و به موقع کمک کند که دوباره انگیزه در دانش اموز شکل گیرد و با روحیه ای مضاعف به تلاش کردن در راستای رسیدن به موفقیت بپردازد.

این راهکار ها می تواند موارد زیر باشد:

1)بیان تجربیات خود

2 )یا یافتن علت ناامیدی و حل آن

3)بیان تجربیات سایر شاگردان که با این بحران روبه رو شده اند.

 

آیا تمام مشاوران کنکور خوب هستند؟

این مواردی که به آن ها اشاره کردیم وظایف یک مشاور تحصیلی کنکور است که یک شخص به عنوان مشاور کنکور باید به تمام آن ها عمل کند.

در واقع با مطالعه این بخش داوطلب با علم به این که خود به تنهایی توانایی انجام این وظایف را دارد یا خیر تصمیم می گیرد که در طول مطالعه خود از مشاور کمک گیرد یا به تنهایی برای خود برنامه ریزی انجام دهد.

اما باید دقت داشت که در زمینه مشاوره هم کسانی هستند که سواد مشاوره ای لازم و علم این شغل را ندارند اما در آن فعالیت می کنند و به دنبال جذب دانش آموز هستند. به همین دلیل برنامه های استانداردی را نیز در اختیار دانش آموز قرار نمی دهند و این می تواند اثرات منفی بر نتیجه نهایی او داشته باشد.

پس اگر قصد کمک گرفتن از مشاور را دارید باید با ویژگی های یک مشاور خوب هم آشنا باشید که در انتخاب آن دچار سردرگمی نشوید.

 

چگونه مشاورمان را انتخاب کنیم؟

در واقع مشاوری مناسب است که علم کافی در رابطه با مشاوره و روانشناسی را دارد و تجربیات لازم را داشته باشد اما در چند سال اخیر بسیار دیده شده که داوطلبان کنکور پس از قبولی و ورود به دانشگاه اقدام به فعالیت مشاوره ای می کنند.

نکته ی مهم دیگر هم علاقه و میل داوطلبین به انتخاب این دسته از مشاوران است چرا که تصور دارند اگر با روش مطالعه و برنامه ریزی شخصی که در کنکور موفق شده درس بخوانند مانند او در رقابت کنکور پیروز می شوند. اما نکته حائز اهمیت این است که کلید موفقیت کنکور استفاده از روش درس خواندن و برنامه ریزی رتبه های برتر نیست بلکه پیدا کردن شیوه مطالعه و برنامه شخصی شماست.

به زبان دیگر یک مشاور خوب مشاوری است که به شما در پیدا کردن برنامه شخصی متناسب با شرایط خودتان کمک کند نه اینکه روش های درسی خود را به شما تحمیل یا القا کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی انتخاب مشاور به مطلب مشاور کنکور خوب یا بد مراجعه کنید.

خاطره ای خودمونی

اون روزایی که یه کنکوری پر استرس بودم و تقریبا هیچ اطلاعی از این که چطور بخونم؟ کی بخونم؟ و از کجا بخونم؟ نداشتم به واسطه یکی از دوستانم با یه مشاور کنکور آشنا شدم که خیلی در سال کنکور بهم کمک کرد.

روز اولی که قرار بود باهاشون صحبت کنم و استارت مطالعه رو بزنم بهم گفت من اگه جای شما بودم مشاور نمی گرفتم و خودم می خوندم( چون بهترین مشاور برای هر شخص خود اون فرده ) راستش اون روز زیاد این جمله اش به دلم ننشست. پیش خودم فکر کردم که واقعا ایشون که خودش از کارش اطمینان نداره و انتخاب مارو اشتباه می دونه پس چطور می تونه به من کمک کنه ؟

زمان گذشت تازه داشتم با روش کار مشاورم آشنا می شدم و هر لحظه بیشتر احساس امیدواری و موفقیت داشتم تا این که به خودم اومدم دیدم برخلاف انتظاری که داشتم، اینطور نبود که من هر بار که از ملاقات با مشاورم برگشتم خونه یک برگه از پیش اماده شده دستم باشه و بیام اون برنامه رو انجام بدم.

بلکه خودم بودم که با کمک مشاورم داشتم برنامه هفتگی ام رو می نوشتم، برنامه ریز خودم بودم و مشاورم فقط راهنمایی ها و نکاتی که ازش غافل بودم رو بهم یاد آوری می کرد. شاید حالا که چند سال از اون روزها می گذره بیشتر به اهمیت این روش پی بردم و از مشاورم ممنونم.

آره دوست خوب من به قول همون مشاورم:

بهترین مشاور کنکور برای تو خود تویی چون ما انسانیم نه ربات هایی که رفتار های ثابتی دارند. پس طبیعیه که برنامه مطالعاتی تو با دوستت فرق داشته باشه از اون لحاظم می گم که خودت مشاور خوبی برای خودت هستی که هیچ کس بهتر از خودت از شرایط و روحیات و عادت هات خبر نداره…

بهترین مشاور خودتی

تویی که مثلا خبر داری که تو سکوت شب راحت تر درس میخونی یا تو انرژیی که اول صبح داری☀

تویی که خبر داری وقتایی که تازه از خواب بیدار میشی بیشتر با حفظیات ادبیات و دینی حالت خوبه یا با محسبات ریاضی و فیزیک📈

و کلی از عادت هایی که فقط خودت ازشون خبر داری پس اگر تصمیم گرفتی با یه مشاور کنکور کار کنی از مشاورت برنامه شخصی که فقط مختص تو و شرایطت هست رو بخواه!

نه برنامه ای که خودش توی کنکور ازش استفاده کرده یا برنامه ای که به بقیه شاگردانش ارائه میده..اگرم ترجیح میدی خودت به تنهایی ادامه بدی برنامه ای رو بچین که همه جوره باهاش سازگاری داری وحالت باهاش خوبه…

در پایان کلام باید عرض کنیم که داشتن یا نداشتن مشاور امری اختیاری است و این طور نیست که اگر مشاور کنکور نداشته باشید موفق نمی شوید و در مقابل اگر مشاور داشته باشید حتما موفق خواهید شد اما حضور مشاور خوب هم می تواند به شما در رسیدن به و تمرکز و کاهش نگرانی کمک کند و باری از مسئولیت های تان کم کند تا با فراغ بال تمام وقت را به مطالعه اختصاص دهید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.