وسواس مطالعاتی

وسواس مطالعاتی چیست ؟

 

یکی از موضاعات مهم که ممکن است گریبان گیر دانش آموزان در سال کنکور شود موضوع وسواس مطالعاتی است که این موضوع به خودی خود می تواند موجب تضعیف روحیه و عقب افتادن از برنامه مطالعاتی شود.

 

به سبب اهمیت موضوع این مقاله را به وسواس مطالعاتی و راه های غلبه کردن بر آن اختصاص داده ایم:

 

وسواس یک اختلال شخصیتی است و در مرحله خیلی شدید تبدیل به یک اختلال روانی می شود که فعالیت های فرد را با  مشکل رو به رو خواهد کرد و مغز فردی به حدی درگیر جزئیات می شود که از اصل موضوع غافل می شود و دچار اضطراب  و سردرگمی خواهد شد.

این اضطراب و استرس خود به تنهایی می تواند صدمات زیادی را برای فرد به همراه داشته باشد.

 

تقریبا اکثر افرادی که با درس و کتاب  سر و کار دارند با این مشکل روبه رو می شوند که پس از گذشت مدتی از مطالعه یک موضوع بسیاری از قسمت های آن را فراموش می کنند و دچار حس اضطراب و عدم اعتماد به نفس می شوندکه  این موضوع در بیش تر موارد وسواس مطالعاتی را به دنبال دارد .

 

عده ای فکر می کنند که اگر به هر صفحه از کتاب درسی مسلط نشوند و تمام فرمول های آن را یاد نگیرند نمی توانند تست حل کنند و دیگر موفق نخواهند شد !

قرار نیست یک مطلب را 100 درصد یاد بگیرید تا بتوانید تست بزنید. در واقع حین تست زنی است که می فهمید کدام بخش ها از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و کدام بحش ها اهمیت کم تری دارند .

پس از تست زنی نیز می توانید برگردید و قسمت های مهم را کامل تر بخوانید . این شیوه یکی از کارهای مکمل بسیار مهم است که حتما باید در روش مطالعه خود داشته باشید

 

وسواس مطالعاتی 2 علت اصلی دارد :

 

_1 مشغول بودن ذهن

 

به این معنی که همزمان با مطالعه  فکرتان مشغول درس های دیگر و یا قبولی در کنکور و دیگر موضوعات شود و زمان مربوط به مطالعه را افکار حاشیه ای از دست دهید

_2 ترس از ناقص خواندن

 

بسیاری از اوقات ترس از ناقص خواندن  باعث ایجاد وسواس مطالعاتی می شود !

کسی که فکر می کند باید 100 درصد مطالب را یاد بگیرید و مطالعه 90 درصد مطالب هم به دردش نمی خورد باعث می شود سرعت مطالعه پایینی داشته باشد و دچار وسواس مطالعاتی شود

راه های مقابله با وسواس مطالعاتی :

 

خودت را متعهد کن !

 

قبل از مطالعه تعداد صفحات و زمان مطالعه را مشخص کنید .

با این کار خودتان را متعهد می کنید که در زمان مشخص مبحث موردنظر را به پایان برسانید

 

تجسم کن !

 

مطلبی را که حس می کنید یاد نگرفته اید را به صورت ذهنی و بدون آن که به کتاب خود نگاه کنید روی یک برگه سفید یادداشت کنیدتا متوجه شوید در کدام قسمت ضعف دارید .

اراده خود را قوی کنید و به خودتان بگویید که من این مطلب را حتما یاد گرفته ام و دیگر این قسمت را مطالعه را نخواهم کرد

 

تست زنی !

بهترین کار برای فهمیدن این که یه موضوع رو یادگرفتید یا نه تست زدن می باشد ! بدون تست زنی به میزان مهارت خود در درس مربوطه پی نخواهید برد. ونقاط ضعف و قوت خود را نخواهید شناخت .

 

بازیابی به جای مطالعه چندین باره !

شما به جای این که مدام بر روی یک موضوع مشخص کلید کنید می توانید با استفاده از یک برنامه مناسب در بازه های مشخص مرور کلی انجام دهید و مطالب را مجددا یادآوری  کنید .

 

 

قلم به دست بودن !

سعی کنید حتما هنگام مطالعه همیشه کاغذ و قلم در دست داشته باشید فرقی نمی کند درسی که مطالعه کنید جفظی است یا فهمیدنی ! ادبیات است یا زیست شناسی !

این که هنگام مطالعه حتی سعی کنید موضوع را برای خودتان بنویسید گامی مهم در جهت افزایش تمرکز و جلو گیری از حواس پرتی است .

این گونه ذهن شما متمرکز خواهد بود زیرا خودرا ملزم می کند در هر لحظه اندیشه خود را بیان کند .

 

خلاصه نویسی !

خلاصه نویسی به شما کمک می کند با دقت و تمرکز بیش تری مباحث را مطالعه کنید و همواره به دنبال پیدا کردن مهم ترین و کلیدی ترین مباحث باشید.

در کنار خلاصه نویسی  حاشیه نویسی نیز می تواند تاثیر بسزایی در مطالعه شما داشته باشد .

این دو از بهترین ابزار ها برای مرور سریع شما در هردرسی خواهد بود و به افزایش تمرکز شما حین مطالعه نیز بسیار کمک می کند .

 

توضیحاتی که در این قسمت به شما عرض کردیم می تواند راه حل بسیار خوبی برای برخورد با وسواس مطالعاتی باشد پس سعی کنید هنگام مطالعه حتما این موارد را جدی بگیرید

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.