احمد رضا پوزشی رتبه 7 منطقه 3 تجربی

ahmadreza_pozeshi

احمدرضا پوزش متولد 1381 از کهگیلویه و بویر احمد در کنکور تجربی امسال رتبه 7 منطقه 3 کشور و 38 کشوری را کسب کرد.

 

رتبه احمدرضا پوزش بین بقیه دانش آموزان استان

چیزی به صورت رسمی اعلام نشد ولی با بررسی که خودم داشتم بین بچه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد رتبه اول را به دست آوردم.

البته بقیه بچه‌ها هم رتبه‌های خوبی کسب کردند. نا گفته نماند رتبه من به دور از هر سهمیه‌ای بوده است.

هم چنین در لیستی که کانون قلم چی از رتبه‌های برتر امسال کنکور تجربی منشتر کرد نام من در بین بچه‌های هم استانی جلوتر از بقیه است.

با این وجود هر کدام دیگر از بچه‌های استان که موفقیت کسب کرده‌اند مایه خوشحالی است و به همه عزیزان تبریک می گویم و اگر هم عزیزی رتبه بالاتری داشته است من بی اطلاعم.

برنامه ریزی و شروع مطالعه کنکور

از سال دوازدهم برنامه جدی و کامل داشتم. برنامه‌ام رو به صورت دو هفته‌ای یک بار می‌ریختم چون فاصله بین آزمون‌های کانون دو هفته‌ای بود و سعی می‌کردم بر اساس تعداد تست منابعی که داشتم برنامه بریزم و معمولاً تا سه شنبه هفته دوم انجامش می‌دادم و بعد تا روز آزمون مرور می‌کردم.

قبل از آن در سالهای دهم و یازدهم روزانه حدود ۴ ساعت و سال دوازدهم حدود ۱۰ ساعت مطالعه داشتم که معمولاً سعی می‌کردم بین عمومی و اختصاصی تعادل ایجاد شود.

در هر سه سال دبیرستان کامل مدرسه رفتم بعضی‌ها مدرسه نمی‌روند و آن را وقت تلفی می‌دانند که این کاملاً غلط است.

دبیران خیلی خوبی داشتم هم در مدرسه تیزهوشان و هم در دهخدا که معمولاً در دروس فیزیک و ریاضی تابستان‌ها با آنها کلاس می‌رفتیم ولی از بهمن ماه پارسال که مدارس تعطیل شد هیچ کلاسی نرفتم.

کلاس قطعاً تأثیر مثبت دارد ولی خود دانش آموز هم قطعاً با تلاش می‌تواند خلاء آن را جبران کند. به نظرم بهترین راه این است که اول خود داوطلب آن درس را پیش خوانی کند و بعد برا تقویت و رفع اشکال به معلم مراجعه نماید.

 

بستگان و  دیگر اعضای خانواده نیز توانسته بودند رتبه های خوبی در کنکور کسب کنند ؟

بله. دو تن از اقوام و عموزاده‌هایم در سال‌های گذشته رتبه‌های خوبی کسب کرده بودند؛ در کنکور 96 خانم آتوسا پوزش در رشته تجربی حائز رتبه 150 شد و در کنکور پارسال نیز خانم اسماء پوزش رتبه 40 تجربی شد.

علاوه بر این در خانواده نیز دو برادر و خواهرم در رشته‌های خوبی دانشجو و یا فارغ التحصیل هستند. برادر بزرگترم در رشته مکانیک صنعتی در سال 85 در دانشگاه صنعتی اصفهان قبول شد و در حال حاضر استاد دانشگاه آلابامای آمریکاست.

دیگر برادرم نیز دانشجوی دکترای حسابداری در دانشگاه اصفهان است که در سال 90 در رشته حسابداری دانشگاه شیراز پذیرفته شد و خواهرم نیز در سال 93 در رشته دارو سازی در شیراز قبول شدند وامسال ترم آخرشان است.

رشته مورد نظر برای ادامه تحصیل در دانشگاه

این مدت در مورد رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و دارو تحقیق کردم و به نتیجه رسیدم که با توجه به علایق و فرصت‌های شغلی بهترین رشته برای خودم پزشکی است و قصد دارم پزشکی دانشگاه تهران ادامه دهم.

دلیل گرایش دانش آموزان به رشته تجربی و تحصیل در پزشکی

خوب علت اصلی آن را باید در جو موجود در جامعه جست و جو کرد.

فرصت‌های شغلی کمی که برای فارغ التحصیلان رشته ریاضی وجود دارد باعث می‌شود خانواده‌ها فرزندان خود را به سمت رشته تجربی هدایت کنند. خب البته نمی‌توان فقط خانواده را مقصر دانست چون عوامل متعددی در پسرفت صنعت و رشته ریاضی مؤثر اند.

نقش  خانواده  و معلمین در موفقیت

خیلی‌ها نقش موثری داشتند ولی نقش خانواده و مشاورم به نظرم از همه مؤثرتر بود.

به هر حال همه معلمین و عزیزانی که در طول سال‌های دانش آموزی فرصت داشتم از سواد و توانایی‌شان استفاده کنم برای بنده محترم هستند و از همه آنها تشکر می‌کنم.

نقش خانواده که یک نقش محوری و اصلی است، آن‌ها از ابتدا شرایط لازم را فراهم کردند و هم روی درس خواندنم نظارت داشتند و در شرایطی که احساس خستگی داشتم به من انرژی می‌دادند.

تلفن همراه  و فضای مجازی در سال کنکور

من سال کنکور تلفن نداشتم ولی از تلفن پدر یا مادر استفاده می‌کردم.

چون خیلی به فوتبال علاقه دارم اخبار ورزشی را دنبال می‌کردم و با مشاورم از همین طریق ارتباط داشتم. گاها به سایت قلم چی سر می‌زدم و استفاده دیگه ای از تلفن نداشتم.

می‌شود از تلفن هم استفاده کرد ولی در مسیر درست. من حتی رتبه برترهایی را می‌شناسم که در اینستاگرام و تلگرام و واتساپ در سال کنکور فعال بودند ولی درست و مدیریت شده استفاده می‌کردند.

اثر کرونا برروند مطالعاتی سال کنکور

همیشه قبل از دوران کرونا علاقه زیادی به مدرسه رفتن و بودن در کنار دوستانم داشتم که برایم نوعی استراحت محسوب می‌شد و با فراگیری کرونا از دست رفت.

غیر حضوری شدن آزمون‌ها هم تأثیر منفی زیادی داشت و اوایل دوران کرونا واقعاً احساس خستگی و سرخوردگی داشتم. چیزی که این مدت به من کمک کرد مصاحبه‌هایی بود که با رتبه برترها انجام می‌شد و از خواندن انها متوجه شدم که من در این شرایط تنها نیستم و خیلی‌ها هم مثل من چنین شرایطی دارند.

بعد از این موضوع سعی کردم کمتر به اخبار بیرون و کرونا توجه کنم و برای رسیدن به هدفم تلاش کنم. به مرور زمان توانستم مشکلاتی که اوایل دوران کرونا با آنها روبرو بودم را برطرف کنم مثل کاهش کیفیت مطالعه.
نکته‌ای که کنکوری‌ها باید به آن توجه کنند این است که اگر اتفاقی در مسیر کنکور بیفتد برای همه داوطلبان اتفاق خواهد افتاد و اینطور نیست که فقط خودشان لطمه ببینند.

زمان بندی مطالعه دروس مختلف

درصدها که در عربی ۹۶، دینی ۹۰، زبان ۶۲، ریاضی ۸۱، فیزیک ۸۲، شیمی ۷۹، زیست ۸۲، فارسی 64 بود

در مورد زمانبندی برای آمادگی و خواندن همیشه وقت ثابت برای زیست داشتم حدود دو یا سه ساعت در روز که بسته به نیازم به تست یا خوندن اختصاصش می‌دادم چون زیست کتابی است که باید حداقل ۴ یا ۵ بار کتاب درسی مطالعه شود.

در دروس ریاضی و فیزیک هم اول از درسنامه کتاب‌های کمک درسی استفاده می‌کردم و بعد از کامل خواندن سراغ تست‌ها می‌رفتم.

برای رفع اشکال و فهمیدن بهتر مطالب هم سراغ معلمین مربوطه می‌رفتم. معمولاً همیشه وقتی برای این دو درس در برنامه روزانه داشتم که یه مقدار از وقت زیست کمتر بود.

درس شیمی را هم همیشه بهش علاقه داشتم و تقریباً مثل ریاضی و فیزیک میخوندم ولی برای قسمت مسائل شیمی روزانه ثابت هر روز تعدادی تست می‌زدم (علاوه بر برنامه اصلی).

دروس عمومی را هم از زمان دهم و یازدهم جدی گرفتم و به صورت پیوسته روی آنها کار می‌کردم.

چون دروس عمومی دیر بازده هستند و رسیدن به تسلط در دروس عمومی یکم زمانبرتر است. در آزمون‌ها و کنکور هم طبق ترتیب دفترچه عمل کردم و ترتیب رو تغییر ندادم.

توصیه احمدرضا پوزشی رتبه 7 منطقه 3 به کنکوری ها

توصیه و صحبت‌ها را که بچه‌ها اکثراً می‌دانند و فقط جدیت و اراده و برنامه ریزی برای عمل کردن به آنهاست.

یک توصیه‌ای که دارم بچه‌های کنکوری حتماً با شرکت در یکی از آزمون‌های ازمایشی خودشان را در بازه‌های زمانی منظم بسنجند تا متوجه شوند کجای درس خواندن و برنامه ریزی‌شان مشکل دارد و در آزمون‌های آزمایشی اصلاً غیبت نکنند چون این غیبت از آزمون‌ها باعث می‌شود از جو و فضای درس خواندن فاصله بگیرند.

افراد منفی را که فقط جو منفی می‌دهند و استرس زا هستند از زندگی‌شان حذف کنند. با آرامش و با منطق با کنکور برخورد کنند و مهم‌تر از هر چیز تلاش منظم هم شرط اصلی برای موفقیت است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.